Luottamuksellista pariterapiaa Oulussa

Ota yhteyttä

Psykoterapiapiste Selkis tarjoaa pariterapiaa sekä nuorten että varttuneempien pariskuntien tarpeisiin. Vastaanottoni sijaitsee Oulussa, mutta etäterapiapalvelut mahdollistavat terapiakäynnin toteuttamisen kotoasi käsin kaikkialta Suomesta.

 

Psykoterapiapiste Selkiksessä sinua palvelee pitkän kokemuksen omaava psykoterapeutti Tapani Kallio.

Parisuhteissa ongelmat kehittyvät usein vähitellen, ikään kuin huomaamatta. Vaikka ongelmat havaittaisiinkin molempien tai toisen puolison toimesta, niitä ei ehkä kyetä tai haluta syystä tai toisesta ottaa puheeksi kumppanin kanssa. Tuloksena voi olla täysi vaikeneminen, mutta yhtä hyvin raastavat, toistuva riidat.

 

Merkittävä ahdistuksen ja psyykkisen ristiriidan aiheuttaja parisuhteessa on usein kyvyttömyys avoimeen vuorovaikutukseen. Omista toiveista ja unelmista sekä vastaavasti odotuksiin liittyneistä pettymyksistä voi olla vaikea puhua.

Milloin pariterapiaan?

Paripsykoterapiaan hakeudutaan usein tilanteessa, jossa pariskunnan toinen tai molemmat osapuolet toivovat muutosta vallitsevaan vaikeaan keskinäiseen tilanteeseensa. Parisuhteessa on voitu ajautua tilanteeseen, jossa keskusteluyhteys puolisoiden välillä on toimimaton tai kokonaan kadotettu tai keskustelut johtavat aina erimielisyyteen. Tyypillistä on, että sama riita toistuu kerta toisensa jälkeen.

 

Paripsykoterapia on tietoinen pyrkimys ja valinta tutkia puolisoiden välistä vuorovaikutusta sekä molempien yksilö- ja kasvuhistoriaa. Tarkoituksena on löytää keinoja ymmärtää toista ja luoda puolisoille mahdollisuus työstää yksilöinä suhteessa esiintyvää ahdistusta, ristiriitaa ja sitä, mikä suhteessa aiheuttaa jännitteitä, ongelmia sekä häiriötä. Pariterapiaan voi ja kannattaa hakeutua jo ennen kuin parisuhde on ajautunut kriisiin.

Tutustu myös lyhytterapiaan

Varaa aika vastaanotolleni tai etäterapiaan

Psykoterapiapiste Selkis tarjoaa pariskunnille keskustelevaa ja luottamuksellista paripsykoterapiaa. Paripsykoterapia on ydinosaamistani ja omaankin vuosien kokemuksen pariterapian parissa työskentelystä. Vastaanotolleni hakeutuu sekä nuoria että varttuneempia pariskuntia. Tarjoan pariterapiapalvelut perinteisinä terapiakäynteinä vastaanotollani Oulussa sekä etäterapiana esimerkiksi Teams-sovelluksen välityksellä.

 

Paripsykoterapiaan on mahdollista hakeutua myös Kelan tukemana kuntoutumisterapiana. Voit lukea lisää Kelan myöntämästä tuesta ja sen hakemisesta Kelan verkkosivuilta.

Ajanvaraukseen